Update!

Zojuist heeft de overheid de maatregelen om het coronavirus in te dammen verlengt tot en met 28 april. Vorige week, 23 maart, is al besloten dat alle vergunnings- en meldingsplichtige bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel blijft van kracht. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden.

Scoutingopkomsten zijn niet vergunnings- of meldingsplichtig (uitzonderingen daar gelaten), maar er komen wel veel jeugdleden en vrijwilligers bijeen op het Scoutingterrein. Door niet samen te komen stellen we onze eigen gezondheid en die van onze naasten op de eerste plaats.

Voor Scouting Duiven betekend dat alle reguliere opkomsten en activiteiten tot 1 juni geen doorgang vinden.Scouting Duiven volgt hiermee het advies van Scouting Nederland. Indien de overheid op een eerder moment tot minder zware maatregelen besluit waarbij scouts veilig weer samen kunnen komen sluit Scouting Duiven hierop aan.

Deze onwerkelijke situatie levert ook veel creativiteit op, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. De leiding van verschillende speltakken van Scouting Duiven hebben hun opkomst al door laten gaan… online! Hoe gaaf is dat? Doe jij ook mee met de volgende online opkomst? De leiding zal je van tevoren informeren wanneer er weer een online opkomst is voor jouw speltak.

Mochten er nog vragen zijn, stel deze gerust aan het bestuur via bestuur@scoutingduiven.nl.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij het RIVM via https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Wij hopen jullie allemaal weer snel te zien,

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Duiven