Explorers (15-18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden ‘explorers’ genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. De Explorergids, een gids speciaal voor explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

Doe mee!

Kom vrijblijvend een keer meedoen bij Scouting Duiven. Meer weten over explorers? Bezoek dan de speciale explorersite

De begeleiders

Kom kijken wat we doen!

Explorers organiseren elke week hun eigen opkomst. Wat voor jou? Kom vrijblijvend een keer meedoen bij Scouting Duiven. Lars en Claudia heten je van harte welkom.

Wanneer zijn we er?

De explorers hebben opkomst op

  • vrijdagavond
  • van 20:30u en 22:30u.

Meedoen?

Wil je een keer meedoen of wil je meer informatie, stuur een mailtje naar explorers@scoutingduiven.nl.


Explorer logo