Geschiedenis

Al sinds 1951 spelen jongens en meisjes het spel van Scouting in Duiven. In Nederland bestaat Scouting inmiddels al meer dan 100 jaar!

Scouting Duiven

In 1951 constateert kapelaan Prinsenberg dat in Duiven weinig of niets te doen is voor de jeugd. Hij neemt het initiatief tot oprichting van een Scoutinggroep. Voor de uitvoering van dit plan zoekt hij hulp bij mevrouw Steenmans. Zij kent dit jeugdwerk vanuit haar vorige woonplaats. Samen besluiten zij tot de oprichting van een Scoutinggroep in Duiven.

Scouting Duiven heeft maarliefst 100 leden, wordt mogelijk gemaakt door 25 personen leiding en valt binnen Regio Klein Gelderland. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Scouting Duiven behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.