Kerstrozenactie 2022

Rond kwart voor tien stroomt de blokhut vol met jeugdleden, ouders en vrijwilligers. Het is zaterdagochtend 10 december en buiten ligt de temperatuur onder het vriespunt. Het is tijd voor de jaarlijkse kerstrozenactie van Scouting Duiven.

Na een warme kop koffie of thee is het tijd om op pad te gaan. Warm gekleed gaat iedereen op pad om de kerstrozen huis aan huis te verkopen. Een mooi moment. De afgelopen twee jaar kon de kerstrozenactie alleen online plaats vinden dus zijn we erg blij dat we nu weer bij de mensen thuis de kerstrozen kunnen aanbieden.

Nieuw dit jaar is dat onze ‘verkopers’ een QR-code meegekregen. Met deze QR-code kunnen de kerstrozen online worden betaald. Veel mensen hebben immers geen contant geld meer in huis. Hier is goed gebruik van gemaakt. Maar liefst 76 verkochte kerstrozen zijn met de QR-code betaald! Ook via onze webshop zijn er in totaal 41 kerstrozen verkocht.

Rond één uur kwamen de eerste verkopers weer terug op de blokhut. Tijd om op te warmen, onder genot van warme chocomelk en een broodje knakworst.

We kunnen terugkijken op een succesvolle verkoop. Er zijn ca. 450 kerstrozen verkocht. Met dank aan de kweker die de kerstrozen heeft geleverd en al onze jeugdleden, ouders en vrijwilligers die hebben meegeholpen de actie tot een succes te maken. Met de opbrengsten kunnen onze jeugdleden iets extra’s doen bij hun zomerkampen en materialen aanschaffen voor de opkomsten.

Tot volgens jaar allemaal.