Arnhemse Winterhike 2023

De Arnhemse Winterhike van 2023 gaat de boeken in als de natste editie ooit. Als zaterdag 15 januari de eerste groepen van start gaan, komt het al met bakken uit de lucht. Van Scouting Duiven start een groep van 6 scouts en 3 explorer. Vol goede moed gaan ze van start de regen trotserend.

Ondertussen heeft de stam van Scouting Duiven boodschappen gedaan en zijn onderweg naar de Christo in Arnhem. Daar gaat de stam koken voor de deelnemers en vrijwilligers. Na het uitladen kunnen de voorbereidingen beginnen. Eerst maar eens paprika en uien snijden.

Overnachten op De Waterberg, wat al snel door de scouts wordt omgedoopt tot de onderwaterberg, blijkt door de vele regen geen optie. De groepen worden verdeelt over drie blokhutten zodat iedereen een beetje kan opwarmen en opdrogen. Nadat iedereen binnen is wordt er gegeten in de blokhutten. Op het menu staat chilli sin carne en als toetje warme appeltaart, zonder taart.

Na het ontbijt op zondag morgen, het is gelukkig droog, gaan de groepen weer van start. Het eindpunt van de route is het Thomas a Kempis College waar een lekker broodje hamburgen voor de deelnemers klaar staat. Voor onze explorers wacht er nog een verrassing, ze zijn eerste geworden! Met een grote voorsprong mogen ze de eerste prijs in ontvangst nemen. Gefeliciteerd.

De Arnhemse winterhike, in de volksmond de AWH, wordt jaarlijks georganiseerd door regio Klein Gelderland. Volgend jaar ook mee doen? Vraag het aan je leiding.