70 jarig bestaan feest van Scouting Duiven

Op 6 november jl heeft Scouting Duiven zijn (haar?) 70 jarig bestaan gevierd!

Wat een feest was dit!

Alle scouting leden met hun ouders en broers en zussen waren uitgenodigd, ook de vrijwilligers waren van de partij! Er was een heus circuit uitgezet. Via een plattegrond kon iedereen spelletjes spelen. Blikgooien en boogschieten waren onderdelen, maar ook een tangram maken zat erbij en een klimwand beklimmen! Alles was uit de kast getrokken!

Na zo’n 2 uur spelletjes doen, was er een pauze met erwtensoep en broodje knakworst. Dat was smullen geblazen! En natuurlijk lekker bij kletsen!

Er werd aandacht gevraagd voor de aanstaande oliebollenactie. Om te zorgen dat alle inwoners van Duiven en omstreken een oliebol bij scouting Duiven kunnen kopen, is een hoop werk te verzetten. Hier hebben we dus nog vrijwilligers voor nodig.

Daarnaast werd de “Toffe Peer” voor het eerst uitgereikt. De ouderraad is onder de indruk van alle energie en tijd die de vrijwilligers in scouting Duiven stoppen. Deze vond het hoog tijd dat de vrijwilligers om de beurt in het zonnetje gezet gaan worden. Elke nieuwjaarsreceptie en elk overvliegen wordt deze “Toffe Peer” doorgegeven aan de volgende vrijwilliger die zich onbaatzuchtig voor de vereniging inzet.

Na deze uitreiking, werd het circuit weer hervat. Dit circuit werd in groepjes van ouders en kinderen afgelopen. Alle ouders en kinderen waren door elkaar gemengd. Het kon dus best zo zijn dat je niet bij je kind of bij je ouders in het groepje zat! Hele leuke ervaring om zo ook andere ouders en kinderen te leren kennen!

Om 15:00 was het helaas weer klaar. Op naar de volgende 70 jaar!

Te beginnen met de eerstvolgende opkomst, waar waarschijnlijk druk gepraat wordt over dit fantastische feest!