fotolijn

Opkomst - Klusteam


1 keer per week op zaterdagochtend
van 10:00 uur tot 13:00 uur
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klusteam (tot 100 jaar)

Het beheer van de blokhut en het scouting terrein is in handen van het klusteam, een groep enthousiaste klussers en onderhoudsmensen.

Net als alle leiding, draait het klusteam ook geheel met vrijwilligers. Het klusteam werkt aan het onderhoud van de gebouwen en het terrein. Hierbij zijn extra handen zeer gewenst. Deze extra handen zoeken we vooral tijdens de klusdagen die een aantal keer per jaar terug komen.

KLUSDAG – VERGADERING VOORAF

Tijdens de klusdagen wordt er gewerkt vanaf een klussenlijst, die altijd op de woensdagavond anderhalve week voor de klusdag wordt opgesteld. De klussenlijst varieert en behelst dingen als onderhoud groen, schilderen, het repareren van dingen die kapot zijn gegaan, werken aan de boomhut of het grondig schoonmaken van dingen als er ouders zijn die beter zijn met een sopje dan een schroevendraaier. Er is altijd wel iets te doen.

Wil je graag weten waar aan gewerkt gaat worden tijdens de klusdag? Is er iets dat je specifiek wilt doen of heb je iets geconstateerd waar echt aandacht naartoe moet? Zorg dan dat je bij de vergadering bent, of dat je voorafgaand aan de vergadering duidelijk je wensen mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vergadering begint om 20:00 en duurt doorgaans maximaal een klein uurtje.

Let dus op dat áls je een voorkeur hebt qua klussen, je dit aangeeft voorafgaand aan de vergadering, zodat de klussenlijst hierop wordt afgestemd en alle benodigde materialen voor handen zijn.

KLUSDAG – HET DAADWERKELIJKE KLUSSEN

Op de klusdagen beginnen we om 10:00. Zo kunnen ouders met een kind bij de bevers of scouts beginnen als hun kind start met de opkomst. We beginnen met koffie en het kort doornemen van de klussenlijst. Hierbij verdelen we ook taken. Wil je later dan 10:00 aansluiten, geen probleem. Geef ook dan even een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan bewaren we je favoriete klusje voor je. We klussen doorgaans tot in de middag. Afhankelijk van hoe het gaat tot ergens tussen 15:00 en 17:00. Kan je niet tot het einde blijven? Geen probleem, alle handjes zijn welkom. Tussendoor wordt er een lunch geregeld en aan het einde van de dag zullen we gezellig met elkaar afsluiten met een drankje op ons harde werk! Vergeet niet om je oude kleren mee te nemen, materiaal wordt, mits anders afgesproken, allemaal verzorgd.

DATA KLUSDAGEN EN VERGADERINGEN

Zoals eerder gezegd: iedereen is welkom bij de klusdagen en de vergaderingen. We juichen je aanwezigheid daarin zelfs enorm toe!

De agenda voor de vergaderingen en klusdagen is te vinden in de agenda van het klusteam.

Het laatste nieuws!

In veilige handen

inveiligehanden tekst

Wij horen bij

Afbeeldingsresultaat voor regio klein gelderland

Scouting Duiven!