Opkomst - Blauwe vogels

1 keer in de 2 weken op vrijdag avond (even weken)
van 18:30 uur tot 20:30 uur

Blauwe Vogels (Vanaf 12 jaar)

De Blauwe Vogels is een speltak binnen Scouting Duiven. Deze groep is voor jongeren vanaf 12 jaar met een beperking.

Er wordt gewerkt volgens de spelvisie SCOUTS: Samen, Code, Outdoor, Uitdaging, Team, Spel. Daarnaast werken we ook aan samenwerking, uitdaging zoeken en creativiteit. Dit doen we d.m.v. veel verschillende activiteiten te doen zoals pionieren, kampvuur maken, routetechnieken, op weekendkamp en zomerkamp gaan en nog veel meer.

Waar komt de Blauwe Vogel vandaan?

De Blauwe Vogel komt uit een sprookje van de Belgische schrijver Maurice Maeterlinck. Het sprookje heet oorspronkelijk l'Oiseau Bleu, dat is Frans voor Blauwe Vogel.

Het sprookje gaat over het meisje Mytyl haar broertje Tyltyl. Zij zijn op zoek naar de Blauwe Vogel, want van een fee hebben ze gehoord dat ze daarmee hun zieke buurmeisje kunnen genezen. Op hun zoektocht maken ze spannende avonturen mee, maar ze kunnen de Blauwe Vogel niet vinden. Als ze weer thuis komen besluiten ze om hun eigen, witte duif aan het buurmeisje te geven. En dan gebeurt er iets merkwaardigs: de duif wordt blauw en het buurmeisje geneest. De moraal van het verhaal: door iets van jezelf te geven, breng je een ander geluk.

Waar zie je de Blauwe Vogel?

Het sprookje is bijna een eeuw oud, maar je ziet de Blauwe Vogel nog steeds. De vogel is het symbool geworden voor hulp aan kinderen met een beperking. Zo is er een Blauwe Vogelgroep bij Scouting Duiven. Bij Scouting Duiven doen jongeren allerlei avontuurlijke activiteiten. Bij de Blauwe Vogelgroep van de Scouting Duiven kunnen jongeren met een beperking hieraan meedoen.

De blauwe vogels draaien 1 keer in de 2 weken op de vrijdag (in de even weken) van 18.30 uur tot 20.30 uur. Daarnaast is er een weekendkamp binnen Nederland en een zomerkamp ergens binnen europa.

Kom eens kijken wat we doen!

Kom rustig eens een kijkje nemen als je interessen hebt.