Scouting Duiven zet zich in voor buitenspelende kinderen

Duiven • Vanaf 6 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk in de buurt. In Duiven zet Scouting Duiven zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

Vrij en uitdagend buitenspelen

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Duiven, die het geld inzet om jeugd en jongeren blijvend uitdaagt om lekker buiten te spelen.

Steentje bijdragen

Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Duiven verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Betoncollecte. Scouting staat voor ontwikkeling en uitdagend buitenspelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting graag een steentje bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Scouting Nederland

Scouting Duiven is in 1951 opgericht en biedt al ruim 70 jaar een leuke vrijetijdsbesteding aan kinderen uit Duiven en omstreken. We bieden 70 kinderen en jongeren wekelijks het Scoutingspel en doen dat vanuit ons clubhuis op De Nieuweling in Duiven. Onze Scoutinggroep is onderdeel van Scouting Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie met 118.000 leden. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.