Aanscherping Scoutingrichtlijnen n.a.v. persconferentie 13 oktober

De coronamaatregelen worden vanavond flink aangescherpt. Scouting Nederland is vandaag met nieuwe richtlijnen gekomen die ook voor Scouting Duiven gevolgen hebben.

Voor Scouting ligt de focus op het continueren van de reguliere opkomsten voor jeugdleden t/m 17 jaar. Dit zijn bevers, welpen, scouts en explorers.

Wat betekenen de richtlijnen voor Scouting Duiven?

• Voor de bevers, welpen, scouts en explorers gaan de opkomsten gewoon door.
  • Voor de blauwe vogels, roverscouts en stam vervallen de opkomsten.
  • Evenementen, ouderavonden, vergaderingen en groepsoverleggen vervallen, worden online gehouden of uitgesteld.

Door ons te beperken tot de reguliere opkomsten verminderen we contactmomenten, waardoor we de verspreiding van het virus tot een minimum kunnen beperken.

Graag willen we nogmaals de algemene richtlijnen onder de aandacht brengen.

• Houd 1,5 meter afstand (er zijn uitzonderingen voor jeugdleden);
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep;
  • Als leden gebracht worden blijven ouders bij de fiets of in de auto;
  • Ouders komen niet op het terreinen;
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, o.a. hoesten en/of neusverkouden en/of koorts en laat je testen;
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • Ga zoveel mogelijk, voor de opkomst, thuis naar toilet.

Mochten er naar aanleiding van deze richtlijnen nog vragen zijn, horen wij dat graag.

Bedankt voor uw begrip.