Vrijwilliger worden

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting Duiven op zoek naar jou! Je kunt aan de slag bij bij Scouting Duiven, als plusscout of als vrijwilliger.

Direct naar onze vacatures? Klik [hier].

Scouting Duiven

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij Scouting Duiven? Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Kom een keer kijken of neem contact op met Scouting Duiven voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via Scouting Duiven.

Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen binnen Scouting Duiven

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? Ga dan naar Scouting Duiven en informeer naar de mogelijkheden. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd. Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Vrijwilliger binnen Scouting Duiven

Naast de leidinggevenden die bij Scouting Duiven zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren bij Scouting Duiven? Vind de gegevens via deze pagina en neem contact op voor de mogelijkheden.

Goed getraind op weg

Scouting Duiven zorgt ervoor dat je als leidinggevende niet zonder bagage op ontdekkingsreis hoeft te gaan. In onze eigen regio kun je een Start- en Programmatraining volgen. In deze training leer je alles over Scouting en over jouw functie. Daarna blijf je bij met vervolgtrainingen. Een workshop schminken of een thema-avond over pesten. Bovendien vind je in onze vereniging allerlei deskundigen die je vragen kunnen beantwoorden. Er is een boekenkast vol informatie en ideeën. Of je nu groepsvoorlichter wordt of speltakleider, als jij de uitdaging aangaat, kun je op medevrijwilligers rekenen. Op een plezierige manier leer je zo heel wat bij.

Spelend Ontdekken

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels, later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid.

Een aantal thema's staat centraal in de ontdekkingsreis van Scouting:

• Een Scout ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor de persoonlijke interesses van ieder kind. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig.
  • Een Scout verliest de ander nooit uit het oog. Samenspel en samenwerken. Niet voor niets beloven ze elkaar: Jullie kunnen op me rekenen.
  • Scouts staan bovendien open voor hun omgeving. Scouting respecteert alle culturen in de wereld en wil ervan leren. En minstens zo belangrijk: de natuur. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Verklaring omtrent het gedrag

Wij vragen van al onze vrijwilligers een "Verklaring omtrent het gedrag". De kosten hiervoor nemen wij graag voor onze rekening.

Interesse?

Interesse om vrijwilliger te worden bij Scouting Duiven? stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We  helpen je graag verder. Wie weet kunnen we je snel als nieuwe vrijwilliger begroeten.