fotolijn

Hoe word ik lid?

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Duiven kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

  • Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
  • Het lidmaatschap gaat in vanaf het moment van inleveren van het inschrijf- en machtigingsformulier en je betaalt vanaf dat moment contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
  • Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse of trui draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

 

Weet je het al?

Weet je al of je lid wordt? Download dan het inschrijfformulier. Je lidmaatschap start door het invullen van het inschrijf-formulier en deze te sturen naar de ledenadministratie (secretaris) van Scouting Duiven. Het volledig ingevulde inschrijf-formulier kan ook worden ingeleverd bij de speltakleiding. Je lidmaatschap bij Scouting Nederland start hiermee ook automatisch. 

 

Wachtlijst

Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak, omdat deze al vol is. Je komt dan op een wachtlijst en zodra er plek is, kun je lid worden van de groep. Hieronder staat per speltak (leeftijdsgroep) vermeld hoeveel kinderen er op de wachtlijst staan. Laat je vooral niet afschrikken door de getallen; inschrijven kan altijd. Als je niet meer in aanmerking komt voor je huidige leeftijdsgroep, dan schuif je automatisch op naar een oudere groep. Je komt dus zo snel als mogelijk aan de beurt.

Bevers: 5-7 jaar - geen wachtlijst
Welpen: 7-11 jaar - geen wachtlijst
Scouts: 11-15 jaar - geen wachtlijst
Explorers: 15-18 jaar - geen wachtlijst
Roverscouts: 18-21 jaar - geen wachtlijst

 

Weet je het nog niet?

Kijk dan even verder op onze site voor meer informatie bijvoorbeeld meer informatie over jeugdlid worden. 

 

Vrijwilliger

Wil je ons helpen maar weet niet precies hoe, kijk dan wat vrijwilligers allemaal kunnen doen voor Scouting Duiven. 

Het laatste nieuws!

In veilige handen

inveiligehanden tekst

Wij horen bij

Afbeeldingsresultaat voor regio klein gelderland

Scouting Duiven!