fotolijn

VOG (Verklaring omtrent het Gedrag)

Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die Scouting Duiven getroffen heeft om binnen de vereniging een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Een veilige omgeving is belangrijk. Zeker binnen Scouting waar je met minderjarigen werkt. Dit betekent dat naast de aanwezigheid van een fysiek veilige (speel)omgeving en veilige materialen, alle leden zich ook veilig moeten kunnen voelen.

Scouting Duiven vraagt daarom aan al haar leidinggevenden en vrijwilligers om een VOG (Verklaring omtrent het gedrag) te overleggen.

Grensoverschrijdend gedrag is een lastig onderwerp. Geen enkele Scoutinggroep hoopt dat het gebeurt. En juist daarom is het van belang dat erover gesproken wordt en dat er maatregelen worden genomen om de kans op ongewenst gedrag zo klein mogelijk te maken. Door het verplicht stellen van de VOG voor al onze leidinggevenden en vrijwilligers stralen wij, Scouting Duiven, uit dat we dit onderwerp serieus nemen. Wij willen daar geen concessies aan doen.

ivh-banner-300x250

Om die reden heeft de groepsraad van Scouting Duiven eind 2012 besloten dat alle leiding, bestuursleden, Plus scouts, en andere vrijwilligers een VOG moeten overleggen. 

Op dit moment  hebben alle actieve leidinggevende, bestuursleden, Plus scouts en klusteamleden aan deze voorwaarde voldaan. Voor de overige, meer incidentele, vrijwilligers wordt dit in de komende periode ook gerealiseerd.

 

Het laatste nieuws!

 • Scouting Duiven bakt overheerlijke oliebollen 06-12-2018

  Scouting Duiven gaat weer ouderwets lekkere oliebollen bakken en verkopen. Dat doen we in onze blokhut “ons Holten...

 • Klusdag, zaterdag 3 november 2018 28-10-2018

  Het beheer van de blokhut en het scouting terrein is in handen van het klusteam, een groep enthousiaste klussers en...

 • Rabobank Clubkas Campagne 2018 05-10-2018

  Maar liefst 250 verenigingen ontvingen woensdagavond 3 oktober tijdens de Ledenbijeenkomst van Rabobank Arnhem en...

 • Duuve Te Gek 2018 30-09-2018

  Verschillende verenigingen presenteerde zich tijden Duuve te gek op 30 september. Ook Scouting Duiven was van de...

In veilige handen

inveiligehanden tekst

Wij horen bij

Afbeeldingsresultaat voor regio klein gelderland

Scouting Duiven!