Jantje Beton

Jantje Beton Collecte van 7 t/m 12 maart 

Doe mee, spek de clubkas en help Scouting Duiven aan nieuwe materiaal.

Van maandag 7 t/m 12 maart 2022, is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook Scouting Duiven doet mee, omdat 50% van de opbrengst naar onze eigen clubkas gaat.

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen. 

Help Scouting Duiven

De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor onze eigen clubkas. Die opbrengst is heel erg welkom. Komend jaar willen we daar nieuw materiaal mee bekostigen. 

Wat ga je doen?

Geef bij je speltak aan wanneer je wilt lopen. Wij voorzien je van alle benodigdheden, zoals collectebussen en handige tips. Jij zorgt voor een goed humeur. Tijdens de collecteweek lopen we samen langs de deuren. Je mag natuurlijk ook skateboardend langs de deuren. Zo wordt het nog een leuke dag ook.

Online collecteren

Kan je niet collecteren maar wil je ons wel helpen? Maak dan vanaf 8 februari een online collectebus aan op www.jantjebeton.digicollect.nl. Met een online collectebus kun je de opbrengst voor jouw club verhogen door geld op te halen bij vrienden en familie door het hele land. Kan jij ondertussen lekker spelen!

Hoe doe ik mee of waar vind ik meer informatie?