fotolijn

Airborne Wandeltocht

De Airborne wandeltocht in Oosterbeek is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem in september 1944 en is een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militaire die voor onze vrijheid hebben gevochten en begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

Dit jaar wordt in Oosterbeek op zaterdag 7 september 2019 voor de 73e keer de Airborne herdenkingstocht gelopen. Doen jullie ook mee? De afstanden die gekozen kunnen worden zijn 10 km, 15km, 25km en 40 km.

Wat is het plan?

Op 7 september 2019 verzamelen wij om 8:30u bij het station in Duiven. Kom op tijd, de trein vertrekt om 8:45u. Na een overstap in Arnhem komen wij rond 9:25u aan op het station in Oosterbeek. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen naar de start.

Tijdens de wandeling komen we langs de Airborne begraafplaats. Als je wilt, neem dan een bloemetje mee die we als eerbetoon op de begraafplaats kunnen leggen.

Foto: Scouting Duiven

Als de tijd tussen de verschillende afstanden niet te groot is, wachten we even op elkaar om als groep de intocht te lopen. Na de finish lopen we gezamenlijk weer terug naar het station.

We lopen natuurlijk in uniform en zorg dat je goede schoenen aan hebt om lekker je afstand op te kunnen lopen. Zorg bij slecht weer voor passende kleding, een poncho heeft de voorkeur voor een paraplu. Neem voldoende eten, drinken en wat zakgeld mee om de dag door te komen. Scouting regio Klein Gelderland heeft onderweg ook nog een rustpost.

De kosten voor inschrijving voor de Airborne wandeltocht is € 8,00 per deelnemer. Als je zorgt dat je betaling voor 1 september 2019 bij ons binnen is, regelen wij de inschrijving. Na deze datum moet je zelf je ticket regelen via www.airbornewandeltocht.nl. Hier vind je ook meer informatie over de Airborne wandeltocht.

Een treinkaartje moet je zelf regelen. Ben je nog geen 12 jaar, dan kun je voor € 2,50 met de trein mee. Via www.ns.nl kun je deze railrunner aanschaffen. Heb je geen ov-chipkaart, koop dan een E-ticket op www.ns.nl/uitgelicht/acties/airborne-wandeltocht-retour.html, scheelt je 20% op een kaartje.

Lijkt jou het ook leuk om met ons de Airborne Wandeltocht te lopen? Vul dan je gegevens in op het onderstaande inschrijfformulier. Als je mee doet als Bever of Welp verwachten wij wel een ouder of verzorger die met je mee loopt. Doe je mee als Scout verwachten wij dat je minimaal 15 km loopt. Zien we jullie tijdens de Airborne Wandeltocht? Wij hebben er zin in!

Heb je nog vragen, stuur die dan naar evenement@scoutingduiven.nl. Wij zullen ze graag beantwoorden.

Inschrijfformulier Airborne Wandeltocht

Jeugdlid/Vrijwilliger:*
Speltak:*
E-mail:*
Hoeveelste keer:*
Afstand:*
Begeleidende ouder/verzorger:*
E-mail ouder/verzorger:*
Hoeveelste keer ouder/verzorger:*
Opmerkingen:

Het laatste nieuws!

In veilige handen

inveiligehanden tekst

Wij horen bij

Afbeeldingsresultaat voor regio klein gelderland

Scouting Duiven!