Airborne Wandeltocht

De Airborne wandeltocht in Oosterbeek is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem in september 1944 en is een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militaire die voor onze vrijheid hebben gevochten en begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

Dit jaar wordt in Oosterbeek op zaterdag 1 september 2018 voor de 72e keer de Airborne herdenkingstocht gelopen. Doen jullie ook mee? De afstanden die gekozen kunnen worden zijn 10 km, 15km, 25km en 40 km.

Wat is het plan?

Op 1 september 2018 verzamelen wij om 8:30u bij het station in Duiven. Kom op tijd, de trein vertrekt om 8:45u. Na een overstap in Arnhem komen wij rond 9:25u aan op het station in Oosterbeek. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar de start.

Tijdens de wandeling komen we langs de Airborne begraafplaats. Als je wilt, neem dan een bloemetje mee die we als eerbetoon op de begraafplaats kunnen leggen.

Foto: Scouting Duiven

Als de tijd tussen de verschillende afstanden niet te groot is, wachten we even op elkaar om als groep de intocht te lopen. Na de finish lopen we gezamenlijk weer terug naar het station.

Lijkt het je leuk om met ons mee te gaan, download hier het inschrijfformulier, vul deze in en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of geef deze af aan de leiding. Als je mee doet als Bever of Welp verwachten wij wel een ouder die met je mee loopt. Doe je mee als Scout verwachten wij dat je minimaal 15 km loopt.

We lopen natuurlijk in uniform en zorg dat je goede schoenen aan hebt om lekker je afstand op te kunnen lopen. Zorg bij slecht weer voor passende kleding, een poncho heeft de voorkeur voor een paraplu. Neem voldoende eten en drinken mee om de dag door te komen. De Scouting regio Klein Gelderland heeft onderweg ook nog een rustpost.

De kosten voor inschrijving voor de Airborne wandeltocht is € 8,00 per deelnemer. Als je zorgt dat je betaling voor 26 augustus 2018 bij ons binnen is, regelen wij de inschrijving. Na deze datum moet je zelf je ticket regelen via www.airbornewandeltocht.nl.

Een treinkaartje moet je zelf regelen. Ben je nog geen 12 jaar, dan kun je voor € 2,50 met de trein mee. Via www.ns.nl kun je deze railrunner aanschaffen. Heb je geen ov-chipkaart, koop dan een E-ticket op www.ns.nl, scheelt je weer een euro.

Zien we jullie tijdens de Airborne Wandeltocht? Wij hebben er zin in! Heb je nog vragen, stuur die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen ze graag beantwoorden.

Zoek en vind!