fotolijn

4 en 5 mei: vrijheid

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de herdenking op 4 mei en festiviteiten op 5 mei. Daarnaast zijn jaarlijks ruim 60 scouts tussen de 13 en 18 betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Scouting Duiven is aanwezig tijdens de herdenking op 4 mei in Duiven. Vanaf het Remigiusplein vertrekken wij in stilte richting het monument aan de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat. Om 20:00 zijn wij 2 minuten stil ter nagedachtenis aan de Nederlandse oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

Wij verwachten dat alle jeugdleden en leden in volledig uniform aanwezig zullen zijn: Blouse + das + lange spijkerbroek + dichte schoenen. De pet mag thuis blijven. Alle speldjes en/of hangers aan blouse of das moeten er vanaf gehaald worden. Ook zouden wij graag zien dat iedereen een bloemetje mee neemt om bij het monument neer te leggen.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom op het plein, om 19.20 uur moet iedereen aanwezig zijn! Rond 20.30 uur zijn we weer terug op het Remigiusplein en kan iedereen weer rustig naar huis. Waneer je aanwezig bent meld je dan even bij de leiding. Zodra je weer naar huis gaat moet je je afmelden.

Omdat het Nationaal Comité 4 en 5 mei graag jongeren wil betrekken bij de Nationale Herdenking, onderhoudt het al vele jaren een intensieve samenwerking met Scouting Nederland.

 

Zoek en vind!

Het laatste nieuws!

 • Verslag Zomerkamp Welpen 2018 15-07-2018

  Het zomerkamp voor dit jaar zit er alweer op. We hebben een ontzettend leuke week gehad in het thema Shrek. Ook dit...

 • Verslag Zomerkamp Welpen 2018 15-07-2018

  Het zomerkamp voor dit jaar zit er alweer op. We hebben een ontzettend leuke week gehad in het thema Shrek. Ook dit...

 • STEUN SCOUTING DUIVEN 02-07-2018

  De Rabobank Clubkas campagne gaat bijna van start. Iedereen met een bankrekening bij de Rabobank kan op ons stemmen....

 • Airborne Wandeltocht 22-06-2018

  De Airborne wandeltocht in Oosterbeek is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem in september 1944 en...

In veilige handen

inveiligehanden tekst

Wij horen bij

Afbeeldingsresultaat voor regio klein gelderland

Scouting Duiven!