fotolijn

4 en 5 mei: vrijheid

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de herdenking op 4 mei en festiviteiten op 5 mei. Daarnaast zijn jaarlijks ruim 60 scouts tussen de 13 en 18 betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Scouting Duiven is aanwezig tijdens de herdenking op 4 mei in Duiven. Vanaf het Remigiusplein vertrekken wij in stilte richting het monument aan de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat. Om 20:00 zijn wij 2 minuten stil ter nagedachtenis aan de Nederlandse oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

Wij verwachten dat alle jeugdleden en leden in volledig uniform aanwezig zullen zijn: Blouse + das + lange spijkerbroek + dichte schoenen. De pet mag thuis blijven. Alle speldjes en/of hangers aan blouse of das moeten er vanaf gehaald worden. Ook zouden wij graag zien dat iedereen een bloemetje mee neemt om bij het monument neer te leggen.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom op het plein, om 19.20 uur moet iedereen aanwezig zijn! Rond 20.30 uur zijn we weer terug op het Remigiusplein en kan iedereen weer rustig naar huis. Waneer je aanwezig bent meld je dan even bij de leiding. Zodra je weer naar huis gaat moet je je afmelden.

Omdat het Nationaal Comité 4 en 5 mei graag jongeren wil betrekken bij de Nationale Herdenking, onderhoudt het al vele jaren een intensieve samenwerking met Scouting Nederland.

 

Het laatste nieuws!

 • Update! 31-03-2020

  Zojuist heeft de overheid de maatregelen om het coronavirus in te dammen verlengt tot en met 28 april. Vorige week, 23...

 • www.wehelpen.nl 23-03-2020

  Vanuit Mikado is gevraagd of we deze oproep met jullie kunnen delen. Vanwege Corona hebben een aantal groepen uw hulp...

 • Belangrijk Nieuws! 12-03-2020

  Vandaag hebben wij het advies gekregen van Scouting Nederland om alle activiteiten tot en met 31 maart niet door te...

 • Scouting en het coronavirus, hoe ga je ermee om? 11-03-2020

  Het coronavirus is volop in het nieuws. Scouting Duiven houdt, samen met Scouting Nederland, de berichtgeving hierover scherp...

In veilige handen

inveiligehanden tekst

Wij horen bij

Afbeeldingsresultaat voor regio klein gelderland

Scouting Duiven!